Crítiques

Robert Saladrigas parla d’A punt de neu a Catalunya ràdio: (clica el link següent)http://www.catradio.cat/audio/470490/A-punt-de-neu-de-Mariona-Masferrer-(Ed-Acteon)

Laura ha d’aprendre a encarar el seu futur aprenent dels errors del passat i no tornant a caure en les mateixes misèries i errors que va cometre abans. Té una segona oportunitat i no la pot deixar escapar. Ajudada per la seva àvia, amb qui sempre s’havia discutit, no només aprendrà a viure sinó que s’adonarà que mai és tard perd canviar i per aprendre. Ella i la seva àvia faran juntes un camí de tornada a la vida, ajudant-se mútuament, entenent-se i recolzant-se l’una en l’altra.

El camí de la vida és difícil i ens posa moltes proves que hem d’anar superant i, únicament amb esforç, es pot continuar lluitant contra les adversitats.

Aquesta novel·la, fresca, afable i plena de sentiments, ens atrapa des del principi. Sembla que la Mariona Masferrer tingui la clau per fer-nos, des de bon començament, partícipes de la història.

Ja ens va encantar amb Màxima i amb aquesta obra no ens decep ni el més mínim. Té un domini de l’escriptura i de la gramàtica tal que aconsegueix endinsar-nos en la trama en tot moment.

La lectura és fàcil i ràpida. Els capítols van passant a una velocitat vertiginosa i l’argument és molt actual. No obstant els problemes i els conflictes que es viuen en la novel·la, sap trobar expressions fresques i dolces per fer que l’historia no sigui amarga i que, tot i que podria haver seguir per un camí morbós i escabrós, acaba sent un relat tendre de relacions humanes.

Continua donant-li a la dona el rol de forta i poderosa, malgrat les seves misèries, i torna a jugar amb la feminitat com a eix que pot fer girar tot el món. La força de la Laura i la de la seva àvia sobretot, és la que guia tot el llibre i l’autèntica protagonista.

És un llibre amè, entretingut i còmode de llegir. D’aquells llibres que es devoren esperant el desenllaç, tot i que és un cercle tancat i que comença amb el final.

Recomanada per aquells lectors que van gaudir amb Màxima, encara que no té res a veure amb aquella trama, però que trobaran molt trets comuns amb ella.
Rosa Migorance

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s